Droomkans voor jeugd Sophia’s Lust
29 Mar 2016, 18:25
foto


Het ‘Droom, Denk, Durf en Doe’-project van het directoraat Jeugdzaken geeft jongeren tussen 10 en 24 jaar van de buurt Sophia’s Lust, de gelegenheid om eigen ideeën voor het verbeteren van hun woonomgeving, ook echt uit te voeren. De ideeën die zij aandragen worden geselecteerd op basis van uniekheid, uitvoerbaarheid en relevantie.

De geselecteerde jongeren krijgen training en coaching van de Junior Chamber Suriname (JCI). Dit project moet de jeugd stimuleren om door te denken over hun dromen en vooral over wat zij durven en doen ter verbetering van, onder meer, het milieu, nuttige vrije tijdsbesteding en veiligheid. De uitvoering van de ideeën begint al in de paasvakantie.

Jongeren worden gestimuleerd om zelf initiatieven te nemen, leiderschap te tonen en vooral aandacht besteden aan hun leefomgeving, eigen ontwikkeling en die van hun leeftijdsgenoten. Het project wordt ondersteund door de UNICEF en valt binnen het kader van het Integraal Kinder- en Adolescentenbeleid waarvan Sophia’s Lust een van de pilotgebieden is, zegt de voorlichting van Jeugdzaken.

Opgave voor deelname kan vanaf vandaag tot en met 3 april 2016 via Facebook en op het nummer 8813302.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May