Natio wil zoete wraak nemen op Guadeloupe
29 Mar 2016, 14:23
foto
Het basisteam van natio dat vanmiddag aantreedt tegen Guadeloupe. De wedstrijd wordt om 16.30 uur gespeeld in het André Kamperveenstation.


De returnwedstrijd tussen Suriname en Guadeloupe voor de CFU Caribische Kampioenschappen wordt vandaag om 16.30 uur afgewerkt in het André Kamperveen Stadion. Natio in elk geval er gebrand op om te winnen van Guadeloupe.

Hoewel ploegen reeds zijn geplaatst voor de volgende ronde, vinden de Surinaamse spelers dat er een vorm van zoete wraak genomen moet worden op Guadeloupe. Ro Kolf, technisch directeur bij de Surinaamse Voetbal Bond, meent dat de wedstrijd in Guadeloupe, heel goed is gespeeld. Suriname heeft een heel goede indruk gemaakt. Guadeloupe is volgens hem wel te pakken in eigen land.
Het traject van natio is volgens hem heel goed uitgestippeld. "Wij zijn nu bezig de identiteit van voetbal weer aan het oppakken in Suriname. Hiervoor zijn er veel overlegmomenten met verschillende actoren geweest. We hebben ook hard gewerkt om een goede balans te vinden tussen individualiteit en collectiviteit. En deze balans heeft haar weerspiegeling gehad in Guadeloupe. Vanuit een bepaalde analyse is het volgende traject reeds uitgezet," stelt Kolf.

Smaakmaker en aanvaller bij natio, Roxey Fer, zegt dat er wel een bepaalde druk is omdat een thuiswedstrijd gespeeld wordt. "Het publiek rekent op ons. We moeten gewoon positief blijven en de opdrachten goed uitvoeren. Het benutten van kansen en vooral doelpunten maken. Wat verkeerd is gegaan in Guadeloupe, is hier recht trekken".

Dimitrie Apai, de enige profspeler in natio, zegt dat het geen makkelijke wedstrijd wordt. "We moeten scoren om winst eruit te halen. Wij zullen onze kansen goed moeten benutten en zo Guadeloupe de les lezen." Mitchell Kisoor, ook een smaakmaker binnen het team, schat de kansen zeer positief in. Er is genoeg hoop geput uit de eerste ontmoeting. Wij zijn niet beloond voor het harde werk en het goede spel. De lijn doortrekkend, kan het haast niet verkeerd lopen". Na negentig minuten spelen was de wedstrijd doelpuntloos in Guadeloupe. Door penalty's beter te benutten, heeft Guadeloupe met 5-3 gewonnen van Suriname.

Stefano Boeroe Rijssel, een van de meest ervaren internationals in natio, zegt dat het een zeer belangrijke wedstrijd wordt. "Ik beloof een show in het belang van het team te zullen geven. We kennen het patroon van de tegenstander, dus moeilijk zullen we het niet hebben".

Joel Baja, de ijzerharde verdediger, roept het thuisfront op voor rugdekking. "We hebben jullie ondersteuning in deze ook nodig." Baja belooft weer de ijzeren verdediging op te zetten en zijn goal schoon te houden. Guadeloupe is sowieso te pakken volgens hem. De focus is nu op de volgende ronde.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May