Kaping EgyptAir voorbij, kaper geeft zich over
29 Mar 2016, 09:08
foto
Een passagier klimt uit het cockpitraampje naar buiten van het gekaapte toestel van EgyptAir. (Foto's: Reuters)


De kaping van het toestel van EgyptAir is voorbij. De kaper is met zijn handen omhoog uit het vliegtuig gekomen. Hij heeft zich overgegeven.

De man van wie de identiteit niet is vrijgeven heeft vanmorgen kans gezien het toestel met vluchtnummer MS181 van Alexandria naar Cairo te kapen. Hij vertelde de piloot dat hij een bommengordel bij zich had. De kaper sommeerde de piloot te vliegen naar de Larnaca airport in Cyprus. Het gros van de passagiers was al uit het vliegtuig gelaten.

De Cypriotische autoriteiten waren al die tijd in onderhandeling met de kaper die geen specifieke eisen had gesteld. Aan boord waren nog zeven personen. Intussen zijn alle gijzelaars van het toestel vrij, meldt EgyptAir. De gijzelnemer had geen vuurwapen bij zich, maar er wordt voor de zekerheid onderzocht of er een bommengordel in het toestel is.

De Cypriotische president Nico Anastasiades zegt dat er geen sprake was van een terroristisch gerelateerde daad. Volgens de Cypriotische openbare omroep eiste de kaper dat er een brief werd overhandigd aan zijn ex-vrouw die in Cyprus woont.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May