AZP ziet graag politiepost komen op terrein
30 Mar 2016, 00:32
foto
Antoine Brahim, algemeen directeur AZP.


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) vindt het efficiënt indien er een politiepost ter plekke zou komen. Algemeen directeur Antoine Brahim zegt aan Starnieuws dat deze kwestie eerder besproken is met de vorige korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Fausia Poese, coördinator van de SEH, antwoordt op een vraag dat gemiddeld drie keer per week de politie nodig is ter plekke. Meestal gaat het om pogingen tot suïcide of wanneer mensen met letsels binnengebracht worden door familieleden of vrienden.

Poese legt uit dat de SEH bepaalde gevallen verplicht moet melden aan de politie. Er wordt gebeld naar het alarmnummer 115. De Meldkamer gaat dan na welk politiebureau ingeschakeld moet worden, afhankelijk van waar de patiënt woont. Veel patiënten worden ook door de politie binnengebracht. De Meldkamer is eveneens frequent in contact met de ambulancedienst van SEH.

Brahim merkt op dat de politie niet gezien wordt als een 'security bedrijf', maar op de SEH zijn er gevallen waar gelijk de wetsdienaren ingeschakeld moeten worden. Het gaat niet om beveiliging van SEH, maar om verhogen van het veiligheidsgevoel van iedereen die acute hulp nodig heeft. Het vorige jaar was er ook een vechtpartij ontstaan in de SEH. Toen is de kwestie besproken met de korpsleiding. Er gaat een preventieve werking uit van de politie ter plekke, voert Brahim aan. Mensen uit grote delen van het land doen de SEH aan. Vaak is ook de politie ter plekke nodig. Deze kwestie is ook voorgelegd aan minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Hij zal het ook bespreken met zijn collega van Justitie en Politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May