Paasweekend erg druk in Nickerie
27 Mar 2016, 18:12
foto
Motorrijders die het tegen elkaar opnemen in Nickerie.


Het is traditie geworden in Nickerie dat tijdens het paasweekend dragrace wedstrijden worden gehouden. Ruim 300 deelnemers hebben zich ingeschreven voor dit evenement. Prem Roepa, directeur/eigenaar van lounge Café spreekt van een succes. Hij heeft meer dan 1300 kaarten verkocht. Er worden wedstrijden gehouden in zes klassen, t.w; Suzuki GT 50, Yamaha V80, Yamaha V50, Yamaha V50 extreme en Scooter 115cc.

Bij de dragraces nemen motorrijders het tegen elkaar op om binnen de snelste tijd een bepaalde afstand af te leggen. Meestal gebeurt dat over een rechte lijn van vierhonderd meter. Voor dergelijke wedstrijden worden de motorvoertuigen eerst geclassificeerd aan de hand van een aantal vaste criteria zoals motorvermogen, modificaties, frame type en het aantal cilinders. De bedoeling van deze classificatie is om er zeker van te zijn dat de voertuigen tegen elkaar opgewassen zijn.

Nickerie heeft vanaf zaterdag activiteiten. Zo zijn op alle voetbalvelden in het district toernooitjes gehouden. Teams uit verschillende delen van het land nemen het tegen elkaar op. Voor vanavond zijn er na de dragrace audio een car battle gepland op het Ferreira Sport Centrum. Alle hotels en vakantiehuizen zijn volgeboekt.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May