Acht centrale banken in Suriname voor IRG-Games
27 Mar 2016, 02:37
foto
De governor van de Centrale Bank van Suriname (links) doet mee aan de tafeltenniswedstrijd. (Foto: CBvS)


Sportploegen van acht centrale banken zijn het paasweekend in Suriname. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is gastheer van de Intra Regional Central Bank Games (IRG-games), een sporttoernooi voor personeel van centrale banken uit het Caribisch Gebied. Tijdens deze IRG-spelen, die op 25 maart begonnen en vandaag worden afgesloten, zullen meer dan 300 deelnemers elkaar bekampen in negen takken van sport.

De IRG-games worden om de twee jaar gehouden in het paasweekeind. In 2014 nam deCBvS voor het eerst deel aan de spelen, die toen op Trinidad & Tobago gehouden werden.

De centrale banken die aan het toernooi deelnemen zijn naast Suriname, die van Aruba, Guyana, Barbados, Bahama's, Jamaica, Trinidad & Tobago en de Eastern Caribbean Central Bank (ECCB). Deze laatste bank is de monetaire autoriteit van de kleinere Oost-Caribische staten, te weten Anguilla, Antigua & Barbuda, Dominica, Grenada, Montserrat, St. Kitts & Nevis, St. Lucia en St Vincent and the Grenadines.

Alleen winnaars
Deze banken bekampen elkaar op de onderdelen Basketbal, Cricket, Darts, Dominoes, Dammen, Voetbal, Netbal, Tafeltennis en Volleybal. De sportaccommodaties zijn het Anthony Nesty stadion, het Franklin Essed stadion en het Emile de La Fuente stadion.

Het uiteindelijke doel van de IRG-games is de bevordering van de samenwerking tussen centrale banken in de regio. Behalve interactie op sportgebied is dit evenement een unieke gelegenheid voor netwerken op professioneel gebied op verschillende niveaus, zei de governor van de CBvS, Glenn Gersie. Daarom zullen volgens hem uiteindelijk geen verliezers zijn maar alleen winnaars.

De CBvS is verheugd met de aanwezigheid van een groot aantal hoge functionarissen van centrale banken voor de IRG-games. Het is de eerste keer dat centrale bankpresidenten actief participeren aan de verschillende takken van sport.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May