Landbouwer Calcutta schiet 'dief' dood
26 Mar 2016, 17:26
foto


Landbouwer Choenielal R. heeft vermoedelijk een man op zijn areaal in het ressort Calcutta, Saramacca doodgeschoten. De politie heeft ter plaatse behalve de landbouwer, ook het ontzielde lichaam van een man aangetroffen.
Choenielal heeft tegenover de politie verklaard dat hij hoorde dat dieven op zijn landbouwgrond bezig waren. Hij ging er naar toe en nam zijn jachtgeweer mee. Toen hij zijn landbouwgrond naderde, zag hij een blauwgelakte personenauto. De bestuurder koos het hazenpad toen hij het voertuig van Choenielal opmerkte.

Choenielal zag vervolgens twee mannen op zijn landgoed die wegrenden. Hij is hen achterna gegaan en het was hem gelukt een van de daders tot stoppen te dwingen. Hij verklaart dat hij de man heeft gesommeerd te gaan liggen. Aangezien de man dat weigerde, heeft Choenielal eerst in de lucht geschoten en daarna gericht. De man is in de borststreek geraakt en ter plaatse overleden.

De politie meldt dat de identiteit van de man nog niet is achterhaald, aangezien hij niet bekend is in de omgeving. Het jachtgeweer van Choenielal is gedekt en is voor onderzoek in beslag genomen. Choenielal is aangehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May