Brandweer ontstemd over nep-video brand begraafplaats
25 Mar 2016, 14:57
foto


Het Korps Brandweer Suriname is niet te spreken over mensen die de organisatie bewust in een kwaad daglicht willen stellen en paniek willen zaaien. Vandaag circuleert een gemanipuleerde filmpje op sociaal media, als zou een begraafplaats aan de Jagernath Lachmanstraat in brand hebben gestaan, zonder dat de brandweer kwam opdagen. Volgens Ulrich Coats, brandweervoorlichter, is deze zaak zwaar overtrokken. Niet kan worden aangegeven hoe recent dit filmpje is.

In het filmpje wordt gezegd dat de brandweer geen actie heeft ondernomen om ter plekke te gaan, terwijl graven werden vernietigd door de brand. Coats zegt dat er nimmer een brandmelding is binnengekomen. Voorts zouden bij een brand van zo een omvang mensen uit de omgeving zeker alarm geslagen hebben. De brandweer heeft op basis van het filmpje een eigen onderzoek ingesteld. Bij inspectie is niet komen vast te staan dat een begraafplaats in brand stond. Wel heeft de brandweer sporen bij een vuilnisbelt aangetroffen die doen vermoeden dat deze in brand stond.

De brandweer betreurt dat op deze wijze het veiligheidsgevoel van de gemeenschap onnodig wordt aangetast. De zaak is zwaar overtrokken, zegt Coats die zelfs manipulatie vermoedt. De begraafplaats stond ook niet onder hoog wied. Voorts doen de beelden geloven dat het om een brand van grote omvang gaat. De brandweer benadrukt in dienst van de gemeenschap te staan en is te allen tijden in staat haar werkzaamheden uit te oefenen. Hierbij is de hulp vanuit de gemeenschap uitermate belangrijk.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May