Schrijf geen rotzooi!
25 Mar 2016, 18:52
foto


Ik ben van mening dat ik in mijn functie als directeur van het kabinet van de president van de Republiek Suriname, een functie die sinds de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname in 1975 bestaat, altijd bereid moet zijn de pers te woord te staan. Maar dan verwacht je ook dat het onderwerp een zekere waarde en een bepaald gehalte heeft.

Allereerst hebben zich, op staatsrechtelijk gebied, de afgelopen weken een paar bijzondere gevallen voorgedaan, waarop een journalist inhoudelijk dieper zou kunnen ingaan. Enkele voorbeelden zijn o.a. het aanbieden van de concept grondwet, de bijbehorende Memorie van Toelichting en het Eindverslag. De benoeming van de commissie herziening Kiesstelsel onder voorzitterschap van de politicoloog, gewezen president van de Republiek Suriname, de heer drs. Jules Wijdenbosch.

Wanneer je dan desgevraagd een journalist te woord staat en bereid bent in te gaan op vragen, dan sta je versteld van waarop de oriëntatie gericht is. Voor de duidelijkheid wens ik het zelf te vertellen zodat er geen rotzooi wordt geschreven. Aan mij werd gisteren door een journaliste van een dagblad voorgehouden dat ik gezegd zou hebben, te willen afbouwen als directeur en waarom ik er dan nog ben.

Lieve mevrouw, nadat ik dat inderdaad gezegd had en met redenen omkleed (geen principiële) hebben verschillende personen (geen familieleden) een uitdrukkelijk beroep op mij gedaan dat niet te doen. Zelfs de criticus, mijn vriend, Guillermo Samson vond het niet verstandig.
Omdat de president ook niet aan mij te kennen heeft gegeven, niet tevreden te zijn met mijn functioneren als directeur en mijn handen nog niet beven, heb ik gevolg gegeven aan de mening van de mensen die het met mij menen.

Ik heb de indruk dat de betreffende journaliste mij datgene niet gunt, omdat zij ook de mening is toegedaan, dat ik zou kunnen blijven helpen zonder in dienst te zijn. Betrokkene beseft niet dat je geen verantwoordelijkheid kunt dragen, zonder bevoegdheden. Maar ik kan haar bezorgdheid begrijpen en tegelijkertijd beloven dat ik de lijdensweg van Jezus met het kruis als leidraad in mijn leven vasthoud en zorg zal dragen overeenkomstig wat de lijdenstijd ons leert te handelen en niet de onchristelijke uitdrukking “wie het kruis heeft zegent zichzelf” zal gebruiken.

Eugène van der San
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May