Twee jaar cel opgelegd in drugszaak
25 Mar 2016, 12:43
foto


Tegen Indersein L. heeft rechter Marie Mettendaf een celstraf conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal, overgenomen. Zij legde de veroordeelde een celstraf op van twee jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een geldboete van SRD 2000 of een hechtenis van twee maanden. Indersein L. die Nederlander is, had gepoogd om cocaïne in buisjes geplaatst, in cosmeticaspullen te smokkelen naar Nederland. De spullen hadden een brutogewicht van 3.110 gram. Het Narcoticateam had een tip gehad dat een koppel op die bewuste dag drugs zou uitvoeren.

Indersein L. was met vakantie in Suriname en bij zijn terugkeer ging zijn vriendin ook mee. In de koffer en de spullen van de vriendin werd geen drugs aangetroffen. De man had diverse inconsistente verklaringen afgelegd over wie allemaal zijn koffer had ingepakt. Uit het onderzoek bleek dat de cosmetica spullen van hem waren en dat hij ze slechts gebruikte. Bovendien viel hij op, omdat de spullen meer gewicht hadden dan op de verpakking vermeld was.
Tot zijn veroordeling bleef de man erbij dat hij niets van de drugs af weet. Hij merkte op dat hij meer vijanden dan vrienden heeft in Nederland en in Suriname. Hij wilde niet meewerken aan het proces en bleef het feit ontkennen. Zijn advocaat, Georgette Leter, adviseerde de man om de waarheid te spreken en mee te werken aan het proces. De veroordeelde bleef erbij dat hij niets van de drugs afwist.

Bij de strafoplegging benadrukte Mettendaf dat de man geen omstandigheden heeft aangedragen en dat zij dan geen rekening daarmee kan houden. In zijn laatste woord zei Indersein L. dat hij niets te verklaren had.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May