Suriname na penalty's ten onder tegen Guadeloupe
24 Mar 2016, 03:24
Natio heeft de uitwedstrijd tegen Guadeloupe na een 0-0 stand, tijdens het nemen van penalty's verloren.

Suriname heeft de uitwedstrijd tegen Guadeloupe in het kader van de Caribische Kampioenschappen verloren. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0.
Ook na 120 minuten bleef de wedstrijd doelpuntloos. Volgens de regels van de Caribbean Footbal Union (CFU) moet er een winnaar uit de bus komen. De strijd werd uiteindelijk vanuit de 11 meter stip beslecht. Hier was Guadeloupe de betere ploeg en won uiteindelijk met 3-2.

Het duurde even voordat Suriname in het spel kwam. Ook Guadeloupe was flink aan het aftasten in de eerste 15 minuten van de wedstrijd. Een gevaarlijke voorzet voor het doel van Suriname werd door Saveiro Adenie tot een hoekschop verwerkt. Ook moest Claidel Kohinor tot het uiterste gaan om een ingekopte hoekschop weer tot een corner te verwerken. Suriname zocht vooral via de flanken de verdediging op. Een voorgetrokken bal vanuit links belandde via het hoofd van Roxey Fer nog net naast het doel. De ploegen hielden elkaar in toom in deze eerste 45 minuten.

Ook in de tweede helft zocht Suriname naar kansen, maar Guadeloupe leverde eveneens goede strijd. Geen van beide ploegen kwam tot scoren. De wedstrijd ging in de verlenging. Galgyto Talea werd in de laatste 15 minuten diep gestuurd door Stefano Rijssel. Hij kwam oog om oog met doelman Yohan Thuram die zijn inzet goed stopte. Suriname nam in deze helft het spel helemaal over. Vermoeidheid speelde beide ploegen parten. Echter durfde Suriname meer. Tot scoren kwamen geen van beide landen. Natio miste 3 van de 5 penalty's. Kohinor stopte één penalty en één ging naast het doel. Uiteindelijk werd doelman Thuram van Guadeloupe de man of the Match.