Financiële situatie Staatsolie nijpend
23 Mar 2016, 06:18
foto
De raffinaderij van Staatsolie Maatschappij Suriname. (Foto: SOM)


De directie van Staatsolie Maatschappij Suriname NV zal de vakantiegelden die zijn opgebouwd over 2015, uitbetalen in juni 2016. Aanvragen voor eerdere uitbetaling zullen niet worden gehonoreerd. Ook extra vakantietoelagen en jubileumuitkeringen over 2016 zullen in de tweede helft van dit jaar worden uitbetaald.

Het bedrijf gaat verder met zijn maatregelen en zal als de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een winstdeling over 2015 goedkeurt, deze uitbetalen in december 2016. Weer andere kwartaaluitkeringen zullen in januari 2017 worden uitbetaald.

In een bekendmaking heeft waarnemend Staatsolie-directeur Wim Dwarkasingh het personeel meegedeeld dat de huidige cashpositie van het bedrijf noodzaakt tot verdergaande maatregelen. Eerder heeft het bedrijf al verschillende maatregelen doorgevoerd om de efficiëntie te verhogen, de kosten te verlagen en het operationeel budget te verminderen. Het bedrijf kampt met aanhoudende lage olieprijzen op de wereldmarkt. Dwarkasingh zegt dat de maatregelen die nu zijn getroffen over de uitbetaling van de toelagen 2016 waar het personeel aanspraak op maakt, geschieden mede in afstemming met de Staatsolie Werknemers Organisatie Suriname.

“Afhankelijk van de ontwikkeling van onze financiële positie, zullen wij eind juni 2016 nagaan of het mogelijk is enkele uitbetalingen eerder uit te voeren,” schrijft de waarnemend Staatsolie-directeur. Hij vraagt begrip en medewerking van het personeel voor de maatregelen “om de continuïteit van ons bedrijf veilig te stellen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May