Steun ISDB en Mardi Holding voor verbeteren rijstkwaliteit
22 Mar 2016, 02:33
foto
De overeenkomst die getekend is tusen Suriname, ISDB en Mardi Holding uit Maleisië. (Foto: LVV)


Minister Gillmore Hoefdraad, de Islamic Development Bank (ISDB) en Mardi Holding hebben een overeenkomst getekend voor het verhogen van de rijstkwaliteit de productie en het uittesten van variëteiten. De aroma variëteit, de basmati rijst en ook een variëteit die zeer geschikt is voor diabeten, zullen hier getest worden. De landbouwers kunnen hiermee betere inkomen hebben en ook concurreren op de wereldmarkt, zegt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

De deskundigen van Maleisië zullen in de eerste fase ongeveer 1500 landbouwers trainen uit Nickerie, Coronie en Saramacca. Mardi Holding is ook geïnteresseerd in de verwerking van producten in landbouw, veeteelt en visserij. Mardi Holding bezit de equipment en technologie om Suriname te ondersteunen. De minister van LVV, Soeresh Algoe, geeft aan dat Mardi Holding ook belangstelling heeft voor de palmoliesector. Dit zal nog goed uitgestippeld en besproken worden, om na te gaan wat de mogelijkheden zijn.

Binnen enkele weken komen de specialisten uit Maleisië om de plekken te selecteren. Door de internationale ontwikkeling en de prijsfluctuatie is gebleken dat de padieboeren vaak niet kunnen concurreren. Met dit project zal er afzet zijn voor de rijst en betere inkomsten. Verbetering van de kwaliteit en een hogere productie zijn volgens Hoefdraad heel belangrijk. De focus is gericht op de exportmarkt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May