Staatsolie wordt ook betrokken bij bunkeren visserijboten
22 Mar 2016, 09:08
foto
De boten mogen alleen bij Cevihas belastingvrij bunkeren voor diepzeevisserij.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft in De Nationale Assemblee meegedeeld dat Staatsolie ook betrokken zal worden bij het bunkeren van boten voor diepzeevisserij bij Cevihas. Door een communicatiestoornis is dat niet gebeurd, waardoor alleen SOL de diesel zou leveren. Dit wordt rechtgetrokken, deelde de minister mee.

Binnen de visserijsector is er verontwaardigd gereageerd dat uitsluitend bij Cevihas de vaartuigen belastingvrij mogen betrekken. Zij hebben aangegeven dat de prijs bij Staatsolie goedkoper is dan bij SOL. Overigens wordt de diesel door Staatsolie in SRD verkocht aan SOL. Bij Cevihas moet voor bunkeren van boten in deviezen worden betaald. De sector benadrukte dat het eigen staatsbedrijf hierdoor wordt benadeeld.

De minister gaf aan dat de maatregel noodzakelijk was omdat er volgens hem veel onregelmatigheden plaatsvonden met de verkoop van belastingvrije brandstof. Hoefdraad deelde mee dat onder strenge voorwaarden de boten mogen bunkeren bij Cevihas, waarbij de Belastingdienst en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij ook controle uitoefent. De Staat is volgens de bewindsman veel inkomsten kwijtgeraakt door onregelmatigheden die hebben plaatsgevonden. Hij verzekerde De Nationale Assemblee dat Cevihas over genoeg faciliteiten beschikt om de boten te kunnen bunkeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May