Diakonessenhuis krijgt ambulance van Japanse ambassade
22 Mar 2016, 07:22
foto
Waarnemend directeur van het Diakonessenhuis, Ruth Mangroe, neemt de ambulance van de Japanse diplomaat, Masatoshi Sato, dankbaar aan. (Foto: René Gompers)


De ambassade van Japan heeft maandag een ambulance gedoneerd aan het Diakonessenhuis. Door deze geste beschikt het ziekenhuis nu over drie eigen ambulances. Waarnemend directeur Ruth Mangroe is heel dankbaar. “De dienst is hierdoor in elk geval verlicht,” merkt ze op. “We kunnen nu ook beter inspelen op de behoefte vanuit de gemeenschap.”

De auto, een splinternieuwe ‘four wheel drive’ inclusief de apparatuur, kost ruim US$ 45.000 deelt Masatoshi Sato, minister-counsellor & Head of Mission van de Japanse ambassade mee. De ambulance is in staat zich op moeilijk begaanbaar gebied en tot een bepaalde diepte van water te begeven. De donatie is gedaan via het Grant Assistance for Grassroots Human Security Projects. Het is de eerste keer dat een ambulance is geschonken aan een Surinaams ziekenhuis, geeft Sato aan. Hij zegt dat de organisatie niet vreemd is in Suriname. “We steunen ook andere organisaties in de gezondheidssector. We hebben laatst ruim US$ 70.000 geschonken in de strijd tegen het zika-virus en hebben een contract getekend voor het verbeteren van enkele poliklinieken.”

De ambulances van het Diakonessenhuis rijden gemiddeld 18 keer per dag uit, maar niet voor trauma-gevallen. “Wat wij met name doen is patiënten vervoeren van de ene plek naar de andere, bijvoorbeeld voor onderzoek in een ander ziekenhuis,” licht Mangroe toe. “We halen ook patiënten die uit het binnenland komen, op van het vliegveld .” De ambulance is ook beschikbaar voor patiënten thuis die opgenomen moeten worden. Het Diakonessenhuis heeft geen plannen om een ‘eerste hulp’ dienst op te zetten. Patiënten die het wel nodig hebben, en bekend zijn bij het ziekenhuis, kunnen zich via afdeling ‘De Poort’ aanmelden voor hulp.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May