Hopkinson toegelaten als lid van De Nationale Assemblee
21 Mar 2016, 13:03
foto
Roché Hopkinson tijdens zijn dankwoord nadat hij werd toegelaten tot De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


De 25-jarige Roché Hopkinson (NDP) is vandaag toegelaten als lid van De Nationale Assemblee. Hij is opgeschoven nadat partijgenoot Rabin Parmessar bedankte, na zijn aanstelling als algemeen directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Hopkinson legde de belofte af in handen van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, waarna hij gezegend werd door Carl Breeveld, die ook geestelijke is. De vergadering werd geschorst voor het onderzoek van de geloofsbrieven van Hopkinson. De commissie onder leiding van André Misiekaba rapporteerde aan de vergadering dat alle stukken in orde zijn. De stukken beantwoorden aan de voorwaarden die gesteld zijn in de grondwet. Hierna werd Hopkinson toegelaten als lid van de hoogste college van Staat.

Het nieuwe Assembleelid werd welkom geheten door Simons en diverse fractieleiders en vicepresident Ashwin Adhin. Van hem wordt verwacht dat hij zich ten volle zal inzetten om de belangen van het volk te behartigen. Simons zei dat Hopkinson geluk heeft om toe te treden tot het college onder moeilijke economische omstandigheden van het land. Dit brengt meer uitdagingen met zich mee. NDP-fractieleider Misiekaba beloofde alle ondersteuning toe, zodat hij het werk kan leren en zijn bijdrage kan leveren.

Hopkinson bedankte voor de goede wensen die hij ter harte neemt. Het was zijn droom om ooit in 's Lands vergaderzaal te debatteren. Hij zei met lood in zijn schoenen te staan, want vanaf dit moment zullen mensen hem bespreken op social media. Ongeacht of het om waarheden of onwaarheden gaat. Mensen laten zich behoorlijk negatief uit, stelde Hopkinson. Hij vindt het een grote eer om deel uit te maken van de volksvertegenwoordiging.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May