LVV, OW en RO formaliseren samenwerking waterbeheer
20 Mar 2016, 03:22
foto
Guido van der Kooye (LVV), dc Wedprekash Joeloemsingh en Charles Perk (OW) tekenen de intentieverklaring.
Op de achtergrond LVV-directeur Joemadie Kasanmoesdiran (r) en OD Landbouw Ashween Ramdin.


De ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling, hebben een intentieverklaring getekend om samen de irrigatie en drainage in Nickerie ter hand te nemen. Het document werd ondertekend door de regiocoördinatoren Guido van der Kooye (LVV), Charles Perk (OW) en districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh als vertegenwoordiger (RO).

Samen met het Overliggend Waterschap MCP moet gezorgd worden voor een gecoördineerd en professioneler waterbeheer. Ook op landelijk niveau is er reeds een samenwerking tussen deze ministeries. In de intentieverklaring zijn opgenomen de taken en verantwoordelijkheden van de verschillende ministeries individueel en gezamenlijk voor het waterbeheer in het district.

Het ligt ook in de bedoeling om in de andere districten deze samenwerking te bevorderen. De samenwerking is onderdeel van een tiental voorwaarden dat de International Development Bank (IDB) stelt om in aanmerking te komen voor een lening waarmee enkele grote irrigatie en drainage projecten structureel zullen worden aangepakt.

De ondertekening van de memorandum of understanding vond vrijdag op het districtscommissariaat in Nieuw Nickerie plaats. De directeur van LVV Djoemadie Kasanmoesdiran en de onderdirecteur Landbouw Ashween Ramdin waren ook aanwezig. De coördinatoren van LVV en OW zien deze overeenkomst als een belangrijke stap in hun streven om het waterbeheer te verbeteren. Kasanmoesdiran hoopt dat gauw aan alle voorwaarden kan worden voldaan om via de IDB de middelen vrij te krijgen. Het is noodzakelijk om een optimaal waterbeheer voor de totale agrarische sector te realiseren, meldt LVV.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May