DNA bijeen over toelating Hopkinson en valutaveiling
19 Mar 2016, 03:53
foto


De Nationale Assemblee houdt maandag twee openbare vergaderingen. Om 11.00 uur is een vergadering uitgeschreven waarin de geloofsbrieven van Roché Hopkinson worden onderzocht. Als alles in orde is bevonden, wordt hij toegelaten als lid van De Nationale Assemblee. Hij schuift op nadat Rabin Parmessar heeft bedankt als Assembleelid. Deze is nu directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

In dezelfde vergadering zal de valutaveiling worden behandeld en het flankerend beleid van de regering. Assembleeleden hadden hun bezorgdheid geuit over de gevolgen van de valutaveiling. Zij willen beleidsvragen stellen aan de regering die niet beantwoord kunnen worden door governor Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname, die in een besloten vergadering informatie had verschaft aan het college over de valutaveiling.

De valutaveiling die op 1 maart zou beginnen, werd aangehouden, omdat de regering en De Nationale Assemblee meer ruimte nodig hadden. Minister Gillmore Hoefdraad was uitlandig toen afgesproken was dat in De Nationale Assemblee vragen zouden worden gesteld. Hij is nu ook niet in Suriname, maar volgens mededelingen van president Desi Bouterse is de bewindsman zondag terug in het land.

De tweede openbare vergadering is uitgeschreven voor 15.00 uur. Op de agenda staat behandeling van de ontwerpwet herziene Handvest van de Organisation of Islamic Cooperation. Op 3 maart hadden Assembleeleden vragen hierover gesteld aan de regering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May