Zuster Dankers Centrum oogst amsoi uit plantenkas
18 Mar 2016, 20:36
foto
Onderdiredcteur Landbouw LVV Ashween Ramdin oogst amsoi uit plantenkas zuster Dankers centrum.


Het Zuster Dankers Centrum in Nickerie heeft vandaag de eerste partij amsoi geoogst die gezaaid was in de plantenkas, geschonken door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Onderdirecteur Landbouw van LVV, Ashween Ramdin, en districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh hielpen mee oogsten.

Zuster Dankers Centrum zorgt voor opvang en begeleiding van kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. De instelling wil hiermee haar jong volwassen trainen in telen van fruit en groenten in kassen. De plantenkas is gedoneerd door het ministerie van LVV. Ook de begeleiding bij de teelt wordt gedeeltelijk door het ministerie gedaan.

Volgens directeur Azeez Khodabaks van het centrum heeft hij ook veel hulp ondervonden van het commissariaat van Nickerie en groenteverbouwer Ganga. Khodabaks wil met de teelt van groenten in de kas, de jongeren met een beperking het vak aanleren en ze stimuleren om zo in hun eigen behoefte te voorzien.

Ramdin geeft aan dat Surinamers steeds meer beseffen dat de teelt in kassen de toekomst voor de groentesector is. Daarbij zal LVV het voortouw blijven nemen in de stimulering en begeleiding van eenieder die agrarische producten in kassen wil telen zegt de onderdirecteur Landbouw.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May