Saramacca zoekt atletiektalent
17 Mar 2016, 22:30
foto
Het Surinaams Olympisch Comité is de drager van dit project. (Foto: Archief L. Tolud)


Atletiek Vereniging Saramacca houdt vrijdag in samenwerking met het Surinaams Olympisch Comite (S.O.C.), de Surinaamse Atletiek Bond (S.A.B.) en het ministerie van Sport en Jeugdzaken een atletiekkrachtmeting voor schoolkinderen uit het district. Tijdens deze wedstrijden die officieel de naam dragen van Talent Identificatie op de basisscholen van Saramacca, zullen de aankomende atleten mekaar bekampen op de onderdelen: 60m, 80m en 100m sprint, verspringen, verwerpen, alsook een duurloop van 1 km.

Leerlingen van basisscholen uit dit district zijn vooraf getest op 30 meter sprint, verspringen uit stand en ook is er een verticale test gedaan, waarna de besten zijn geselecteerd voor deelname aan deze wedstrijden. De uitschieters van de krachtmeting worden dan opgenomen in de Atletiek Vereniging Saramacca en krijgen na gedegen training een forum om hun krachten lokaal en internationaal te meten. De deelnemende scholieren zullen mekaar in de volgende categorieën bekampen: U-11, U-13 en U-15.

De verantwoordelijke voor deze spelen, districtscoördinator van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken Leyhor Tolud, heeft alle actoren betrokken bij deze activiteit. Zo is het S.O.C. de drager van het project, terwijl het ministerie inkomt met sportleiders, de S.A.B. met expertise en heeft de Saramacca Sport Bond het stadion ter beschikking gesteld. Tolud ziet dit evenement graag uitgroeien tot een jaarlijks terugkerende activiteit, zodat er een constant aanwas is van atletiektalent.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May