Rasoelbaks blij met beëdiging drie nieuwe griffiers
16 Mar 2016, 23:18
foto
De fungerend-griffiers Nathaly Amatkarijo, Cherida Tamsiran-Harris en Bitoya Pakosie. Waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, spreekt hen toe. (Foto: Raoul Lith)


Nathaly Amatkarijo, Cherida Tamsiran-Harris en Bitoya Pakosie zijn woensdag beëdigd tot fungerend-griffier bij het Hof van Justitie. De eedsformule werd hen voorgehouden door waarnemend Hofpresident Iwan Rasoelbaks. Hij legde de nadruk op de taken van de functionarissen en hun werkhouding. Er zijn competenties nodig om het werk uit te voeren, waarbij communicatie, nauwgezetheid en in teamverband kunnen werken, heel belangrijk zijn. Het werk dat gedaan moet worden, is veel. Er zijn te weinig rechters en griffiers, waardoor het te lang duurt voordat een zaak afgerond kan worden en het vonnis op schrift, kan worden afgerond.

Rasoelbaks gaf aan dat de rechtszaken alleen maar toenemen. Het duurt te lang voordat civiele en strafzaken afgehandeld kunnen worden. Rasoelbaks stelde dat op de civiele afdeling geen genoegen genomen kan worden met maar twee griffiers, voor de ondersteuning van de honderden zaken die op de rol zijn. Hij is blij met de beëdiging van drie nieuwe fungerend-griffiers. Rasoelbaks stond lang stil bij hoe belangrijk integriteit is. Griffiers mogen geen giften accepteren om zaken te bespoedigen. "Neem niks, het gevaar schuilt. Voorkom het, want de belofte die u hebt afgelegd is even sterk als de eed," stelde Rasoelbaks.

Griffiers bereiden de rollen voor in samenspraak met de rechters. Zij ondersteunen het werk van de rechters. Zij moeten ook de geheimhouding in acht nemen. Zij zorgen voor de notulen en helpen relevante juridische feiten te selecteren en vast te leggen. De griffiers moeten zaken goed vastleggen, want de zaken worden niet vastgelegd. Zij zijn belangrijk voor de vlotte doorstroming van de rechtszaken, tot afgifte van het vonnis. Er moet ook gelet worden op diverse procedures. De griffier is de contactpersoon tussen het publiek en de rechter, waarbij resultaat bereikt moet worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May