Breeveld gaat ook niet meer naar IPU-vergadering in Zambia
15 Mar 2016, 20:03
foto
Assembleelid Carl Breeveld


Ook Assembleelid Carl Breeveld (DOE) heeft vandaag besloten niet meer af te reizen naar Zambia voor het bijwonen van de vergadering van de Inter Parlementaire Unie (IPU). Hij zou volgens planning woensdag vertrekken.

"De ontwikkelingen in ons land, die ook mij bezighouden, waarbij ik mij vanuit de DOE-fractie voor verbetering blijf inzetten, hebben tot dit besluit bijgedragen," zegt Breeveld in een persbericht.

Eerder op de dag heeft Asiskumar Gajadien (VHP) besloten zijn reis af te zeggen. Hij geeft als reden op dat de oppositie een spoedvergadering heeft aangevraagd om de precaire financieel-economische situatie te bespreken. Vanuit de samenleving is er veel kritiek geuit toen bekend werd dat zo een grote delegatie naar de IPU ging. Het gaat om een vrij dure reis, terwijl het land in een crisissituatie verkeert.

Vicevoorzitter Melvin Bouva, de Assembleeleden Rossellie Cotino (NDP) en Dinotha Vorswijk (ABOP) zijn zondag via Amsterdam-Dubai naar Lusaka, Zambia afgereisd. Breeveld zegt dat ongeveer een maand geleden het besluit is genomen om de IPU-vergadering bij te wonen. Het gehele parlement was volgens hem op de hoogte van het besluit.

Oorspronkelijk werd volgens Breeveld door Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons voorgesteld dat de delegatie uit drie personen zou bestaan. VHP-fractieleider Chan Santokhi zou volgens Breeveld hebben aangegeven dat het om een grote vergadering gaat en dat een delegatie bestaande uit vijf leden gangbaar was. Er is toen besloten om het aantal leden op te trekken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May