Gajadien gaat niet meer naar IPU-vergadering in Zambia
15 Mar 2016, 14:49
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Asiskumar Gajadien (VHP) heeft besloten niet meer af te reizen naar de vergadering van de Inter Parlementaire Unie (IPU). Dit besluit heeft hij vandaag genomen. Hij zou woensdag samen met Carl Breeveld (DOE) richting Zambia vertrekken. Vicevoorzitter Melvin Bouva, Rossellie Cotino (beiden NDP) en Dinotha Vorswijk (ABOP) zijn reeds vertrokken.

Gajadien schrijft de griffier van De Nationale Assemblee dat hij afziet van de reis omdat de oppositie een spoedvergadering heeft aangevraagd over de heersende economische situatie.

"Mijn deelname aan de geplande IPU-vergadering in Zambia is onmogelijk geworden," schrijft Gajadien. Hij heeft eerder aangegeven dat hij niet wist dat drie personen eerder zouden afreizen. Zij wonen een youth forum van IPU bij. Er zijn al veel uitgaven gedaan, waardoor Gajadien nog van plan was te gaan, maar hij heeft uiteindelijk toch afgezien van zijn deelname. De spoedvergadering is vandaag aangevraagd. Ook Gajadien heeft de brief getekend voor de aanvraag van de vergadering.

Het is nog niet duidelijk hoeveel kosten al gemaakt zijn, die niet meer teruggestort zullen worden. De ticketkosten (business class) zijn per persoon meer dan US$ 5.500.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May