Karate-instituut Burgos sterk tijdens kampioenschappen
15 Mar 2016, 21:52
foto
Dwayne Pawiro, Ivar Bisphan en Leroy Herfst tijdens de demonstratie van hun kata op het onderdeel team kata.


De pupillen van Kyokushin Karate Instituut Wilfred Burgos hebben bij de Kata Kampioen-schappen van de Surinaamse Karate Associatie (S.K.A) in totaal 30 medailles, waarvan 13 goud, 9 zilver en 8 brons gewonnen. Ruim 70 karateka’s van zes karatescholen hebben zaterdag meegedaan aan de kampioenschappen in de hal van het Surinaams Olympisch Comité.

Het Karate Instituut Burgos heeft met 38 karateka’s deelgenomen in 13 van de 16 categorieën. De andere karatescholen die hebben geparticipeerd in de kampioenschappen zijn Combinatie Feller, Bushido, Funagoshi, Seiken en sportschool Lelydorp.

Kata lopen in de Karatesport is zeer belangrijk, waarbij vooral de technische vaardigheden tot uiting komen. Er wordt een denkbeeldig gevecht uitgebeeld tegen diverse tegenstanders die vanuit verschillen richtingen aanvallen.

Dwayne Pawiro, Ivar Bisphan en Leroy Herfst hebben tijdens de individuele categorieën, goud, zilver en brons gewonnen. Al de drie karateka’s zijn van sportinstituut Burgos. Ook tijdens de teamwedstrijden waren ze niet onverdienstelijk.
pdf-icon.gif Uitslagen_Kata_Kampioenschappen_13_maart_2016.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May