Prikactie JTV stopgezet door toezegging Financiën
15 Mar 2016, 02:22
foto
Werkers van JTV hebben maandag een petitie ingediend aan het ministerie van Financiën.


Afhankelijk zouden de werkers aangesloten bij de Stichting Jeugd Tandverzorging (JTV) dinsdag rond 08.00 uur de prikactie die maandag spontaan is gevoerd, voortzetten. Echter heeft volgens Twanny Getrouw die deze actie leidt, het ministerie van Financiën maandag de toezegging gedaan dat een deel van de achterstallige subsidie zal worden overgemaakt.

De werkers zouden zich vandaag verzamelen op het terrein van het hoofdkantoor aan de Kernkampweg om te wachten op verdere instructies. Volgens Getrouw wordt nu afgegaan op de toezegging van het ministerie waardoor de prikacties tot nader order zijn stopgezet.

Werkers van de verschillende klinieken aangesloten bij JTV hebben gisteren een prikactie gevoerd om de achterstallige overmaking van subsidie over het laatste kwartaal van 2015 af te dwingen. De werkers zijn met een petitie getogen naar het ministerie van Financiën om rekenschap te halen. De groep werd namens de minister ontvangen door Winston Wirht. Getrouw heeft namens de groep de petitie en reçu-nummers overhandigd aan het ministerie met het verzoek alles in het werk te stellen om de achterstand in te lopen.

Volgens Getrouw gaat het ook om achterstand in betaling van de kledingtoelage. Deze gelden zouden al sinds januari moeten zijn overgemaakt. De bedrijfsvoering komt mede door de late uitbetaling volgens haar in gedrang. "De emmer met geduld is vol en de emmer met geld is leeg. De toezegging is gedaan dat vandaag een deel van het geld wordt overgemaakt, dus het is even afwachten."

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May