Rechter beslist in kort geding ASFA-verkiezing
15 Mar 2016, 07:17
foto


Rechter Alida Johanns zal vandaag vonnis vellen in het kort geding dat zeven lidbedrijven aanhangig hebben gemaakt tegen het bestuur van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA). Voorzitter Wilgo Bilkerdijk heeft hun kandidatenlijst voor de bestuursverkiezing die vanavond wordt gehouden, afgekeurd. De ASFA-leden hebben de jurist Elleson Fraenk (Schurman Advocaten) in de arm genomen. Fraenk zegt aan Starnieuws dat maandag een comparitie om tot een schikking te komen, geen resultaat heeft opgeleverd. De rechter zal vandaag dan een besluit nemen.

De ASFA-leden vragen aan de rechter onder meer om op de geplande algemene ledenvergadering van vanavond, geen bestuursverkiezing te houden. Er wordt dertig dagen de tijd hiervoor gevraagd. Aan de rechter wordt verder gevraagd om de gedaagden te veroordelen om de kandidatenlijst, zoals op 1 maart ingediend, alsnog goed te keuren.

Bilkerdijk heeft aangegeven dat de kandidatenlijst wordt afgewezen, omdat drie kandidaten niet zouden voldoen aan de eisen gesteld in de statuten van ASFA. Er zouden kandidaten op de lijst staan die niet actief zijn in de vereniging en de vergaderingen niet bezoeken. Anderen zouden achter zijn met hun contributie. De afgewezen kandidaten zijn het niet eens met de beslissing en hebben besloten deze zaak voor te leggen aan de kort gedingrechter.

Indien de rechter de eisers in het ongelijk stelt, wordt het bestuur-Bilkerdijk herkozen. Het bestuur heeft zich kandidaat gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May