Vandaag start Global Money Week Beurs
15 Mar 2016, 05:26
foto


De Global Money Week Beurs (GMW) opent vandaag op het KKF beursterrein. Suriname zal dit jaar voor de derde keer meedoen met dit jaarlijks terugkerende internationaal evenement voor het bevorderen van het bewustzijn onder jeugd en jongeren ten aanzien van geld en geldzaken. Vooral jeugdigen van basis-, voj- en vos-scholen behoren tot de doelgroep.

De GMW heeft als doel het verhogen van de economische en maatschappelijke participatie van jeugd en jongeren door middel van educatieve en interactieve activiteiten rondom geldzaken, ondernemerschap en het creëren van een duurzaam inkomen voor levensonderhoud, zegt de voorlichting van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

De GMW is een initiatief van Child & Youth Finance International (CYFI). De GMW wordt in Suriname georganiseerd door de CBvS in samenwerking met Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname. De thema’s van deze beurs zijn Geld, Sparen, Dagelijks Geldbeheer (het op elkaar afstemmen van inkomsten en uitgaven), Investeren, Ondernemen, Verzekeren, en Pensioenen.

Verschillende financiële instellingen zullen deelnemen aan de beurs; verder ook het de ministeries van Financiën en van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, alsook enkele NGO’s die werkzaam zijn op het gebied van financiële educatie, meldt de CBvS. De toegang tot de beurs is gratis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May