Getuige gehoord in moordzaak Adjako
15 Mar 2016, 01:27
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft een getuige gehoord in de zaak waarin Delano D. terechtstaat. Hij wordt ervan verdacht zijn buurman André Adjako (33) op 31 augustus van het afgelopen jaar, om het leven te hebben gebracht. De verdachte had zijn buurman dodelijk verwond aan de Kronenburgweg. De getuige verklaarde dat de verdachte het slachtoffer met de houwer had gekapt en dat het slachtoffer niets bij zich had.

De getuige was bezig kleren op te hangen op die bewuste dag. Opeens hoorde hij een gegil en zag dat Adjako om hulp riep. Terwijl Adjako naar hem toeliep, zeeg hij neer. Voordat de politie arriveerde, was de verdachte al weg vandaar. Hij zag dat het slachtoffer beide handen omhoog hield en het bloed sijpelde over zijn lichaam.
De verdachte merkte op dat de houwer door zijn broer afhandig was gemaakt. Hij verklaarde dat hij alleen met het slachtoffer daar was en dat de getuige hem niet gezien had. De getuige zei dat Delano D. hem niet gezien had, maar hij hem wel.

De moeder van Adjako zat met twee foto’s van haar omgekomen zoon in de rechtszaal. Na afloop van de zaak waren familieleden van de verdachte en het slachtoffer luidruchtig met elkaar bezig, buiten de zaal. Deze zaak zal op 11 april verder behandeld worden. Dan wil de rechter nog een getuige horen.
Na het feit, een dag later, werd er vermoedelijk brand gesticht in de woning van Delano D. Eerder had Delano D. verklaard dat het slachtoffer boze geesten voor hem stuurde. Ook zou het slachtoffer hem eerst gekapt hebben met een houwer. Daarna zou hij gehandeld hebben.

De verdachte had de hand van het slachtoffer in tweeën gekapt.
Bij de politie had de verdachte verklaard dat het slachtoffer met de houwer rondliep. Bij het slachtoffer was er geen houwer aangetroffen; slechts een tas. Delano D. bleef erbij dat de verdachte hem in zijn onderarm gekapt had. De rechter wil een arts horen over de verwonding.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May