Dit jaar campagne tegen antibiotica in agrarische sector
15 Mar 2016, 03:34
foto


Consumers International (CI) wil dit jaar samen met haar lidlanden, wereldwijd campagne voeren voor het ontmoedigen van het gebruik van antibiotica in de veeteelt, pluimvee- en agrarische sector. De organisatie vindt een partner in het ministerie van Handel en Industrie (HI) dat op 15 maart, Wereld consumenten rechtendag (WCRD) en de rest van het jaar, verschillende activiteiten rond het thema ‘Antibiotics off the Menu’, zal organiseren.

HI zal samen met de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Volksgezondheid, de Anton de Kom Universiteit van Suriname, het Polytechnic College Suriname en de consumentenorganisaties, bewustwordingsactiviteiten uitvoeren, gericht op consumenten en producenten van antibiotica in de veeteelt, pluimvee- en de agrarische sector.

In de komende periode zal de afdeling Consumentenzaken van HI een mini documentaire over het gebruik van antibiotica in Suriname binnen de pluimvee, landbouw, medische en –voedsel sector vertonen. Verder staan een infosessie met stakeholders, workshops, een videowedstrijd, participatie aan de 52ste BVSS Fernandes AVD en deelname aan de Agro Made in Suriname beurs van de Kamer van Koophandel en Fabrieken op het programma, meldt de voorlichting van HI.

Antibioticaresistentie ontwikkelt en verspreidt zich momenteel heel snel. Resistentie tegen antibiotica betekent dat een bacterie bestand wordt tegen een bepaald antibioticum. Als er niet met spoed maatregelen worden genomen om de wereldwijde consumptie van antibiotica te verminderen, is het mogelijk dat we weer belanden in een tijdperk waarbij eenvoudige infecties tot de dood kunnen leiden zegt Consumers International.

Consumers International is de wereldwijde federatie van groepen consumenten die samen met haar leden fungeert als de enige onafhankelijke en gezaghebbende wereldwijde stem voor de consument. Het gebruik van antiobiotica bij kwekerijen voor dieren, versnelt de dreiging. Ongeveer de helft van de antibiotica die wereldwijd wordt geproduceerd, wordt gebruikt in de landbouw. Het wordt aangewend om snellere groei van de landbouwproducten te stimuleren en ziektes te voorkomen.

De kick off voor de bewustwordingsactiviteiten is op dinsdag 15 maart, op de Ludwich A. Simonschool samen met Consumentenkring en Caricom Competition Commission.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May