Herwaardering leerkrachten is SRD 50 miljoen op jaarbasis
14 Mar 2016, 01:36
foto


De Bond van Leraren (BvL) wil voor alle leerkrachten vanaf de basis tot het Instituut voor Opleiding van Leraren (IOL), een betere positie hebben. Starnieuws verneemt dat in geld uitgedrukt het neerkomt op bijkans SRD 4 miljoen per maand. Op jaarbasis (13 maanden) gaat het om SRD 50 miljoen meer. De BvL en Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) onderhandelen sinds 2014 over een betere positionering van onderwijsgevenden.

De BvL die samen met de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en de FOLS met de regering, onder leiding van president Desi Bouterse in gesprek was, heeft vrijdag een prikactie gehouden. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, zegt dat de algemene ledenvergadering hiermee een signaal heeft gegeven aan de regering. De leden willen nu concrete acties zien, anders zijn de gevolgen niet te overzien.

De president heeft beloofd om woensdag de BvL antwoord te geven. Bij het onderhoud donderdag met Bouterse, waren Ravaksur en FOLS er ook bij. Valies verwacht dat er concrete toezeggingen gedaan worden over de herwaardering van de leerkrachten. Daarnaast moet er ook een beleid gevoerd worden door de regering waardoor de economie weer op spoor wordt gebracht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May