Ziekenhuis Nickerie heeft generator uit eigen middelen
13 Mar 2016, 14:06
foto
Bisnoepersad Dalloesingh bestuursvoorzitter van LMSZN, Shirley Sowma, Antoine Elias, Patrick Peneux en Lloyd Jiawan.


Het Drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft een lease contract van zeven jaar met Surmac, deel van de Kersten Holding, gesloten voor een generator. Nu kan het ziekenhuis bij uitvallen van het elektriciteitsnet, alle afdelingen voorzien van stroom. Dit kon niet met de oude back-up generator. Na zeven jaar mag het ziekenhuis zich eigenaar noemen van de generator die uit eigen middelen zal zijn afbetaald.

Met de uitbreiding en automatisering is het belangrijk dat alle afdelingen gegarandeerd zijn van elektriciteitsvoorziening. "Met alle moderne apparatuur kan je geen risico lopen dat deze defect raken door stroomuitval," zegt algemeen directeur Antoine Elias. Hij zei dat het ziekenhuis een trouwe partner en adviseur gevonden heeft bij Kersten holding.

De directeur van Kersten Holding Shirley Sowma-Sumter zei dat Kersten er niet alleen is om te verkopen, maar ook als partner om de ontwikkelingen in de medische zorg te helpen duwen in een positieve richting. Als blijk van welwillendheid heeft de directeur van Kersten Holding het ziekenhuis SRD 10.000 aangeboden voor alle diensten die het LMSZN bij Kersten Holding, die uit zeventien bedrijven bestaat, afneemt.
Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh feliciteert de Nickeriaanse gemeenschap met de nieuwe aanwinst. Hij merkt op dat zonder een goede back-up je in feite nergens bent met al de grote uitbreidingen. Het LMSZN zal bij stroomuitval normaal kunnen functioneren. De patiënt zal geen ongerief ondervinden, aangezien het back-up systeem gelijk in werking treedt bij stroomuitval.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May