Politie waarschuwt voor malversatie met bouwjaar auto's
12 Mar 2016, 12:46
foto


Diverse personen zijn beetgenomen door autohandelaren. Het bouwjaar blijkt niet te kloppen. Bij de afdeling Kapitale Delicten zijn enkele zaken in onderzoek. Benadeelden werd voorgehouden dat hun voertuig een bouwjaar heeft dat niet ouder is dan tien jaar. Volgens de invoerregels mogen auto’s ouder dan tien jaar niet worden ingevoerd.

De klanten van wie sommigen dringend een vervoer nodig hebben, sluiten nadat zij alle gevraagde benodigdheden hebben afgestaan aan de autodealer de koopovereenkomst. Wanneer de kopers het voertuig eenmaal in handen hebben, ontdekken zij achteraf dat het bouwjaar van de auto niet klopt.

Zo komen zij erachter dat ze zijn beetgenomen door de autodealers en schakelen zij de politie in. Zo een onderzoek kan enige tijd duren voordat er klaarheid kan worden gebracht in de zaak. Het politioneel onderzoek moet uitwijzen waar het mis gaat, aangezien er verschillende instanties of personen tijdens de procedurele afhandeling in beeld komen. Daarnaast wordt het onderzoek enigszins bemoeilijkt als het vermoeden bestaat dat de frauduleuze handeling door de buitenlandse exporteur is gepleegd.

De politie doet een beroep op kopers van voertuigen om eerst achter het chassisnummer van het voertuig te komen. Met dit chassisnummer dat uit zeventien tekens bestaat, maar altijd met zes cijfers eindigt, kunt u op enkele internet sites het bouwjaar controleren.

Enkele sites waar u terecht kunt zijn:www.vindecoder.net of www.carfax
Het is van belang het chassisnummer eerst te controleren. Dit is aangegeven op de eigendomsdocumenten waarmee het voertuig wordt ingevoerd. Met behulp van het chassisnummer kunt u simpel en snel ontdekken of het bouwjaar van een auto klopt. U kunt ook nagaan als er met de kilometerstand is gesjoemeld of dat het voertuig via internet als gestolen is gemeld, benadrukt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May