Cambio's moeten 25% van hun valuta-opkoop inwisselen
12 Mar 2016, 00:01
foto


De cambiohouders hebben van de leiding van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) te horen gekregen dat zij 25% van de valuta die zij opkopen, moeten afdragen. Dit, tegen de koers die vastgesteld zal worden bij de valutaveilingen. De eerste valutaveiling begint op 22 maart. Hieraan doen alleen de negen algemene banken mee.

Enkele cambiohouders zeggen aan Starnieuws dat zij niet gelukkig zijn met de situatie. Zij hadden gehoopt ook mee te kunnen doen met de valutaveiling, zodat niet alleen de banken bepalen wat de gemiddelde koers voor de week zal worden. De cambio's vinden dat zij juist een bijdrage hebben geleverd om de koers omlaag te brengen. Nadat bekend werd dat de valutaveiling die op 1 maart zou plaatsvinden, werd aangehouden, schoot de koers als een raket de lucht in.

De CBvS zegt in een persbericht dat de veiling verschoven was, omdat enkele doelgroepen en organisaties nader uitleg wilden. Die is intussen gegeven.
De Centrale Bank betreurt de ontwikkelingen van de afgelopen dagen op de valutamarkt en begrijpt de bezorgdheid die hierdoor ontstond binnen de gemeenschap. Nu besloten is met de veilingen te beginnen, vertrouwt de bank erop dat de situatie op de valutamarkt zich weer zal normaliseren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May