Agro-training voor Suralco-werknemers afgerond
11 Mar 2016, 23:28
foto
Enkele Suralco-werknemers poseren met hun agro-certificaat. (Foto: LVV)


67 Suralco-personeelsleden hebben de afgelopen periode een Veeteelttraining en de trainingen Plantvermeerdering, Introductie Kassenteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gevolgd. Vrijdag ontvingen zij uit handen van minister Soeresh Algoe hun certificaat. De gecertificeerden zijn opgeleid om zelfstandig agro-ondernemer te worden in de landbouw- en veeteeltsector.

Het Suralco-personeel bevindt zich in een transformatieproces en greep de mogelijkheid tot kennisverbreding met beide handen aan, zegt de LVV-voorlichting. Onder meer de onderwerpen 'Schapen houden in Suriname' en 'De Pluimveeteelt' zijn uitvoerig behandeld.

Bij het onderwerp 'Schapen houden in Suriname' werd de nadruk gelegd op de schapenrassen, voeding en voedergewassen, huisvesting, verzorging en ziekten. Bij 'Pluimveeteelt' werd aandacht besteed aan onder andere: huisvesting pluimvee, verzorging van kuikens, verzorging van legkippen, slachtkippen, doksen, het slachten van pluimvee, antibioticagebruik bij slachtdieren en anatomie en verteringsfysiologie van de kip.

Het onderdirectoraat Landbouw heeft in februari ook trainingen verzorgd aan de Suralco-personeelsleden over kassenteelt en plantvermeerdering. Van de 67 deelnemers die deze cursussen volgden, zijn er al enkelen die het geleerde op hun eigen perceel in de praktijk hebben gebracht.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May