Minister Peneux wil gesprek regering en BvL
10 Mar 2016, 16:13
foto
Minister Robert Peneux. (Foto: MinOWC)


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) vindt dat er om de tafel gezeten moet worden met de totale regering om uiteindelijk te komen tot pasklare oplossingen. Hij is op de hoogte gesteld van de actie van de Bond van Leraren (BvL). De leraren protesteren vrijdag om een ernstig signaal te geven aan de regering.

“Ik heb altijd het geloof dat dialoog, openheid van zaken en communicatie moeten leiden tot oplossingen. President Desi Bouterse is ook altijd voorstander van dialoog. Het zal uiteindelijk liggen aan de bereidwilligheid van zowel de regering als van de BvL om open te staan voor een oplossingsmodel”, zegt de bewindsman in een persbericht.

Minister Peneux heeft het gevoel dat de leraren hun verantwoordelijkheid wel kennen, want ze hebben gezegd dat ze het doen als een soort 'alert situatie'. Dit is volgens de vakbond bedoeld om in feite de regering erop te wijzen dat er een ombuiging moet plaatsvinden van de stijgende koersontwikkeling. Peneux hoopt dat het gaat om een eenmalige actie gaat, waardoor er niet teveel stagnatie komt binnen het onderwijsproces, zodat uiteindelijk een vlotte beëindiging van het schooljaar gegarandeerd kan worden.

Op woensdag 9 maart heeft de minister gesprekken gevoerd met BVL-voorzitter Wilgo Valies. Volgens Peneux bracht de vakbondsleider tijdens de gesprekken naar voren dat de leraren op dit moment ontstemd zijn over de huidige koersontwikkeling. Door de fluctuaties is hun salaris minder waard en zij zich kunnen zich niet meer in hun eigen behoefte kunnen voorzien. Dit maakt dat ze gedemotiveerd raken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May