In april meer opwekcapaciteit voor EBS-centrale
10 Mar 2016, 07:22
foto
In oktober 2015 werd de vierde MAN dieselgenerator vervoerd naar DPP2. (Foto: EBS)


De Energiebedrijven Suriname (EBS) is bezig met het treffen van de laatste voorbereidingen voor de installatie van een 21 MW MAN 18V48/60 TS dieselgenerator. Met dit apparaat zal het opwekvermogen van de EBS-centrale aan de Saramaccastraat, Dieselpowerplant 2 (DPP2), worden uitgebreid met 21 megawatt. Dit vermogen moet volgens planning in april dit jaar beschikbaar zijn.

DPP2 werd in augustus 2014 officieel in gebruik genomen met een vermogen van 63 MW. Bij het ontwerp en de bouw van de centrale is er rekening gehouden met een mogelijke capaciteitsuitbreiding van een vierde motor, zegt de EBS. Met deze uitbreiding komt het totaal geïnstalleerd vermogen van DPP2 op 84 MW. De dieselgeneratoren maken gebruik van HFO (zware olie) als brandstof, die goedkoper is dan diesel.

De installatiewerkzaamheden van dit project zijn in oktober 2015 gestart. De uitbreiding was noodzakelijk om in de stijgende vraag naar elektrische energie te voorzien. Volgens de groeiprognoses was het essentieel om twee jaren na de installatie van 63 MW wederom het opwekvermogen uit te breiden.
Naast investeringen in dieselcentrales voor energieopwekking heeft de EBS ook plannen om hernieuwbare energiebronnen in te zetten voor de opwekking, zegt zij in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May