Caravan pakt belangrijke punten in Nickerie
07 Mar 2016, 04:13
Het team van Caravan uit Moengo heeft gewonnen van Santos uit Nickerie.

Caravan heeft dit weekend goede zaken gedaan in Nickerie. De jongens uit Moengo wonnen van thuis spelend Santos met 4-3. Caravan is heel aanvallend gestart waarbij al gauw Santos tegen een achterstand aankeek. Clarence Plein noteerde het 1e doelpunt voor Caravan in de 5e minuut. Niet lang daarna, om precies te zijn in de 11e minuut, maakte Theodoor Dors de gelijkmaker voor Santos: 1-1.

Caravan nam wederom een voorsprong via Vahid Vinisie. Hij scoorde in de 18e minuut, wat de stand bracht op 2-1. Het werd een gelijk opgaande strijd want na zes minuten bracht de verdediging van Caravan, Dors ten val in het strafschopgebied. De arbiter floot voor penalty en Ronaldo Kemble maakt geen fout: 2-2. Caravan verhoogde de druk op het doel van Santos en de verdediging maakte in de 30e minuut een handsbal, waardoor de arbiter voor penalty moest fluiten. Eugene Apanta plaatste voor Caravan de bal hoog in de touwen: 3-2. Kort voor rust in de 40e minuut zette Dion Linga het spel op slot en maakte er 4-2 van. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde Santos sterk de aanval op te zoeken, maar leed veel balverlies. Toch was het andermaal Theodoor Dors die in de 77e minuut de stand reduceerde naar 4-3 wat ook de eindstand bleek te zijn.

Trainer Jozef Joekoe van Caravan gaf na de wedstrijd aan dat zijn jongens de opdrachten goed hebben uitgevoerd. Ze moesten aanvallend spelen in de eerste helft, zoveel mogelijk doelpunten scoren en in de tweede helft de wedstrijd op slot doen. Dat is heel goed gelukt, vandaar de overwinning. Hij geeft wel aan dat de spelers moeite hadden met de windsterkte die zij niet gewend zijn.
Trainer Roger Leysner gaf aan dat hij niet tevreden is over zijn jongens. Er is teveel concentratieverlies opgetreden, het uithoudingsvermogen liet te wensen over.