Constructie RK-bisdom-gebouw voorkomt grote brand
06 Mar 2016, 19:35
foto
Het RK-bisdom-gebouw waar er een binnenbrand heeft gewoed. (Foto: KBS)


Binnen het gebouw van RK-bisdom op de hoek van de Henck Arron- en Mgr. Wulfinghstraat heeft er gisteravond omstreeks 20:50 een binnenbrand gewoed. De brandweer van post Knuffelsgracht was binnen twee minuten ter plaatse en kon verdere schade voorkomen. De ruimte is gehuurd door de overheid.

Bij aankomst kwam er rook vanuit de eerste verdieping van het gebouw. De brandweer heeft via één van de ‘permanente' tweevoudige glazen ramen de brandhaard kunnen blussen. De voorlichtingsdienst van het Korps Brandweer Suriname meldt dat het vuur binnen tien minuten onder controle was. Het gebouw is na 50 minuten volledig geventileerd.

De rookontwikkeling was vrij intens binnen het gebouw, zegt de brandweer “er was vrijwel geen zicht om van binnenuit het gebouw te ventileren.” De brandweer vermoedt dat de brand is veroorzaakt door overbelasting van het elektriciteitsnet. Een kopieer/faxmachine wordt vooralsnog als ‘bron’ aangemerkt.

Het gebouw was vrijwel potdicht, waardoor het vuur zich door gebrek aan zuurstof niet heeft kunnen uitbreiden. In het monumentaal pand zijn in de voorgevel achter de houten schoepen, dubbele glazen ramen aangebracht. Het gebouw is verhuurd aan een subafdeling van het ministerie van Financiën. De brand is op het secretariaat ontstaan. In het gebouw wordt veel archiefmateriaal opgeslagen. Volgens de brandweer heeft de ruimte enorme brand- en rookschade opgelopen. “De impact is buitengewoon.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May