Borger Breeveld treedt op in 'Kerst in Paramaribo'
06 Mar 2016, 22:35
foto
Manoushka Zeegelaar-Breeveld in 'Kerst in Paramaribo'. (Foto: Jochem Jurgens)


Borger Breeveld is in Nederland druk bezig met het muziektheater 'Kerst in Paramaribo'. Samen met onder andere zijn dochter Manoushka Zeegelaar-Breeveld, actrice en zangeres gaat Het Volksoperahuis (Nederland) op onderzoek uit. 'Kerst in Paramaribo' is een theatraal reisverslag langs de donkere en lichte kanten van Suriname, 40 jaar na de onafhankelijkheid.

Borger Breeveld om een reactie gevraagd over zijn ervaringen, zegt aan Starnieuws dat het heel interessant is om mee te doen aan het muziektheater. Het gaat om een beeld dat Nederlanders in het algemeen hebben over Suriname. "Is die band er nog wel en hoe staat het ermee? Het gaat om een muziektheater met een serieuze ondertoon," vertelt Breeveld. Er wordt nog tot woensdag gerepeteerd. Daarna zijn er twee 'try-outs'. Vrijdag wordt de première gehouden in Leiden.

Van de 800.000 Surinamers wonen 300.000 mensen in Nederland. Zij werden hier beroemde voetballers, advocaten, politici én theatermakers. Hoe staat het met de band tussen Nederland en de voormalige kolonie? En kent de (Surinaamse) Nederlander het Suriname van nu nog wel?, vraagt Het Volksoperahuis zich af.

Manoushka Zeegelaar-Breeveld speelde in voorstellingen als De Eenzame, Sophie en Nola en Gejaagd door de Wind. Zij acteerde in verschillende tv-series, waaronder Noord/Zuid en De Fractie en in films als Sonnyboy en Mijn Opa de Bankrover. Afgelopen zomer stond Manoushka al met Het Volksoperahuis op De Parade met de muzikale voorstelling The Long and Winding Road. Borger Breeveld vertolkte de hoofdrol in de film Wan Pipel van Pim de la Parra. Borger Breeveld is nu regisseur/producent van videoproducties en werkt nog regelmatig als acteur en zanger.

'Kerst in Paramaribo' wordt gemaakt en gespeeld door: Jef Hofmeister, Kees Scholten, Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Borger Breeveld en Walther Muringen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May