Suriname wint met 5-0 van Dominica
14 Nov 2010, 17:20

Het Surinaams voetbalelftal heeft in de laatste wedstrijd in groep G van het toernooi om de Digicelcup met 5-0 gewonnen van Dominica. Het wachten is nu op de uitslag van de andere partij tussen gastland Antigua en Barbuda en Cuba.

Alleen bij een zege van Antigua gaat Suriname alsnog door naar de finaleronde. In tegenstelling tot eerdere berichten bepaalt het toernooireglement dat wanneer twee landen op een gelijk aantal punten eindigen, het onderlinge resultaat bepalend is. Dat betekent dat Antigua van Cuba mag verliezen maar zich vanwege de 2-1 overwinning op Suriname toch plaatst voor de finale. Verliest Cuba vandaag, dan eindigt het net als Suriname op vier punten maar gaat natio met een beter doelsaldo door.

Suriname had vanmiddag maar één opdracht: met ruim verschil winnen van Dominica om in elk geval in de race te blijven. Natio voldeed ruimschoots. Met goals van Naldo Kwassie en Yves Vlijter in de eerste helft en achtereenvolgens Emilio Limon, Roché Emanuelson en Stefano Rijssel na rust werd de tegenstander eenvoudig aan de kant gezet. In de eerste helft bood Dominica nog wel tegenstand maar na de hervatting bleek Suriname duidelijk de sterkste. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde Suriname voor het eerst en dertig seconden later was het opnieuw raak.

Spelmoment uit de wedstrijd tussen Suriname en Antigua en Barbuda. De 2-1 nederlaag kan natio vanavond fataal worden.