Gajadien: Ondanks crisis coördinatie zoek bij regering
06 Mar 2016, 00:01
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) constateert dat coördinatie zoek is binnen de regering. Ministers zijn er niet van op de hoogte dat hun collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad, het land uitgaat. Er is daar ook geen mededeling over gedaan. De coördinator van de regering in De Nationale Assemblee, Soewarto Moestadja, is letterlijk in zijn hemd gezet. Ook wordt er een loopje genomen met de volksvertegenwoordiging.

Gajadien zegt aan Starnieuws dat Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons na overleg met de fracties dinsdag besluit om de vragenronde over de financieel-economische situatie en de valutaveiling uit te stellen, omdat Hoefdraad niet in de vergaderzaal was. Minister Moestadja stemde er ook mee in dat donderdag het vragenuurtje wordt gehouden, omdat de aanwezigheid van de minister van Financiën belangrijk was.

Tijdens de huishoudelijke vergadering donderdag werd aan Simons gevraagd of zij zeker weet dat Hoefdraad er wel is. Toen bleek na onderzoek dat "de vogel reeds gevlogen was". Vicepresident Ashwin Adhin heeft opgegeven dat de minister "wegens dringende redenen weg moest". Intussen blijkt dat Hoefdraad naar Washington is. Blijkbaar moet hij zaken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) finaliseren over een aanpassingsprogramma dat ondanks aandringen van De Nationale Assemblee, niet is gepresenteerd.

Stuurloos
Intussen blijkt dat ondanks minister Robert Peneux honderd procent garantie heeft gegeven in De Nationale Assemblee, de schoolvervoerders niet zijn uitbetaald. Ministers geven elkaar publiekelijk de schuld. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen deelt na overleg met Hoefdraad in De Nationale Assemblee mee dat de distributie van brandstof in dorpen in het binnenland woensdag op gang zou komen. Ook dit bleek niet te kloppen. De distributeur was niet betaald, waardoor de distributie nu voor maandag is gepland.

Intussen blijkt dat Rusland geen minister ad-interim is van Financiën. Minister Badrising heeft aan Assembleeleden meegedeeld dat zij sinds eind vorig jaar heeft bedankt als vervanger van Financiën. In deze financiële crisis waarbij dringende zaken opgelost moeten worden en Hoefdraad uitlandig is, is het niet duidelijk wie nou minister ad-interim is. "De regering en daarmee het land lijkt stuurloos te zijn," stelt Gajadien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May