Rasoelbaks bedankt als lid Krijgsraad 8 Decemberproces
05 Mar 2016, 13:42
foto
De burgerkamer wordt gevormd door president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, Suzanne Chu en Rewita Chatterpal. (Foto's: Raoul Lith)


Rechter Iwan Rasoelbaks, die waarnemend voorzitter is van het Hof van Justitie, heeft zich teruggetrokken uit de Krijgsraad. Zijn plaats in het 8 Decemberstrafproces wordt ingenomen door rechter Rewita Chatterpal. De president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor maakte bij de aanvang van de zitting vrijdag bekend dat Rasoelbaks zich "om hem moverende redenen" heeft teruggetrokken als lid van de Krijgsraad.

Rasoelbaks maakte deel uit van de Krijgsraad in de burgerkamer, waar hoofdverdachte Desi Bouterse terechtstaat. Vier verdachten worden in deze kamer berecht, terwijl de rest van de verdachten voor de Krijgsraad in de militaire kamer dient te verschijnen.

In de burgerkamer hebben zitting Valstein-Montnor, Chatterpal en Suzanne Chu die sinds 2012 de plaats ingenomen heeft van Krijgsraadslid Robby Rodrigues, die met pensioen ging. In de militaire kamer hebben zitting kolonel Mike Cooper, die is vanaf het begin van het proces op 30 november 2007, erbij. Luitenant-kolonel Carlos Li Fo Sjoe is benoemd nadat kolonel Iwan Amatdasim overleed op 1 januari 2011.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May