EBS ziet heil in ‘schone energie’
04 Mar 2016, 19:21
foto


De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) wil met behulp van milieuvriendelijke technieken landelijk haar opwekvermogen uitbreiden met 64 MW aan energie. Het bedrijf is van plan om in Nickerie en Galibi een wind-energiecentrale op te zetten. In Paramaribo is de mogelijkheid bestudeerd om vuil (onder andere huisvuil) om te zetten in energie.

In het binnenland wordt zonne-energie gebruikt om in één keer ongeveer 10 dorpen van energie te voorzien. De onderneming onderzoekt ook de mogelijkheid om water van diverse rivieren te gebruiken om stroom op te wekken door tussenkomst van waterturbines en in de kustvlakte zonne-energie opwekcentrales op te zetten.

De EBS wil op deze manier de energiezekerheid van Suriname op lange termijn garanderen en Suriname in de toekomst tot een internationale leverancier van energie maken, zegt zij in een persbericht. “Voor de economische groei van ons land en het verhogen van de kwaliteit van het leven van onze burgers is de ontwikkeling van de energiesector heel belangrijk.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May