Verdachte ontkent diefstal gepleegd te hebben
04 Mar 2016, 08:18
foto


Guno K. staat samen met Milton V. terecht, omdat hen drie inbraken ten laste zijn gelegd. Op de rechtszitting van donderdag heeft rechter Sieglien Wijnhard een politieman gehoord die deze zaak onder zich had. De politieambtenaar vertelde dat hij een analyse heeft gemaakt over de gegevens en het belgedrag van de verdachte Milton V., die ontkent enige betrokkenheid gehad te hebben. Guno K. is betrokken geweest bij twee inbraken in twee handelszaken. De derde inbraak heeft hij ontkend.

Aan de hand van de gegevens is gebleken dat Milton V. in de buurt was waar de diefstal heeft plaatsgevonden. Hij zegt dat hij de medeverdachte niet kent, maar hij heeft hem verschillende keren gebeld op 25 en 26 mei van het afgelopen jaar. In de avond van 25 op 26 mei is de diefstal gepleegd. Ook was zijn voertuig gesignaleerd in de omgeving. De agent verklaarde dat de alibi van de man niet helemaal klopte. Hij beweerde bij twee personen te zijn geweest. Bij de ene is het bevestigd, maar de andere heeft het ontkend. De dieven die de kluis meenamen, waren gemaskerd.

Milton V. zei aan de kantonrechter dat hij het niet snapt hoe er met zijn telefoon naar de medeverdachte is gebeld, terwijl hij hem niet kent. Hij had gewerkt op verkiezingsdag en moest turven en eten leveren. Zijn telefoon lag op een tafeltje in zijn directe omgeving.

Een andere getuige die gehoord is, verklaarde dat Milton V. het grootste gedeelte en tot 4.00 uur in de ochtend op 26 mei 2015 bij haar was. Zij heeft niet gemerkt dat hij aan zijn telefoon hing. Hij moest de vrouw helpen met het vervoeren van eten voor stembureaupersoneel. De raadslieden Benito Pick en Oscar Koulen deden het verzoek aan de kantonrechter om de verdachte voorlopig op vrije voeten te stellen, omdat er volgens hen slechts een uitdraai van de telefoon is. De agent heeft volgens de raadslieden de uitdraai gerelateerd aan feiten en omstandigheden. Wijnhard merkte op dat het niet waar is dat de verdachte slechts om een uitdraai aangehouden is. “Uw alibi klopt niet en er zijn getuigen gehoord. De ernstige bezwaren staan nog overeind. Het verzoek van de raadslieden zal ik daarom afwijzen”, deelde de magistraat mee.

De mannen worden ervan verdacht in een handelszaak aan Schietbaanweg en in een aan de Heiligenweg ingebroken. Van de Heiligenweg is een goudverkoopbedrijf. Guno K. ontkent dat hij heeft ingebroken in een ander goudverkoopbedrijf aan de Limesgracht. Bij de politie had hij alle drie inbraken bekend. Hij had ook aanwijzingen gegeven en verklaard dat hij de inbraken met andere mannen had gepleegd.

De mannen hadden gezorgd voor gereedschappen en wagens. De verdachte heeft aan de rechter verteld dat de politie hem de locaties heeft aangewezen. Bij een van de inbraken hebben ze een kluis met ruw goud en geld in SRD en US dollar, buitgemaakt. De buit is onderling verdeeld. Guno K. heeft US$ 18.000 en SRD 3.000 uit de buit ontvangen. Een van de medeverdachten zou er met het ruw goud vandoor zijn gegaan. Bij een van de inbraken heeft de verdachte samen met anderen, zinkplaten van het gebouw doorgeknipt om binnen te geraken. Ook bij deze inval hebben zij geld buitgemaakt. Bij de derde inbraak is een muur opengebroken om binnen te gaan. De brandkast is opengebroken en ze namen geld en sieraden weg. Op 7 april wordt de zaak verder behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May