Rasoelbaks: Beëdiging pg belangrijke stap rechtsstaat
03 Mar 2016, 00:27
foto
Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday legt de belofte af. Hij wordt in zijn functie beëdigd door president Desi Bouterse. (Foto: Raoul Lith)


Waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks vindt het een belangrijke stap dat er nu officieel een procureur-generaal (pg) is. Hij feliciteert pg Roy Baidjnath Panday, het Openbaar Ministerie, de regering en de samenleving met de beëdiging.

"Het is belangrijk voor de rechtsstaat omdat het gaat om een definitieve invulling van zo een functie. Dit brengt met zich mee dat er stabiliteit komt in de vervolging. Er komt stabiliteit in de vertegenwoordiging van de Staat in en buiten rechte," zegt Rasoelbaks aan journalisten, na de plechtigheden woensdag in het presidentieel paleis.

"Er komt ook stabiliteit in het vervolgingsbeleid. Er komt stabiliteit in vertrouwen van de burgers en ook intern. Men weet dat er een functionaris is die leiding kan geven aan het korps van officieren. Het is een heel belangrijke stap geweest, ook internationaal. Als de procureur-generaal het land vertegenwoordigt in het buitenland, en je bent waarnemend, kijkt men er anders tegenaan. Nu is het definitief," benadrukt de waarnemend Hofpresident. Rasoelbaks vindt dat de pg een flexibele persoonlijkheid is met goede communicatieve vaardigheden. Hij vindt dat hij de competenties heeft om de functie te vervullen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May