SLM ontvangt delegatie Lufthansa Technik
02 Mar 2016, 17:08
foto
Het team van Lufthansa op kantoor van directeur Louis Voigt (midden). Links vicepresident Commercial Affairs, Clyde Cairo. (Foto: SLM)
Public Relations Department


Een delegatie van Lufthansa Technik heeft een bezoek gebracht aan de SLM voor nadere kennismaking. De eerste A-check is geëvalueerd en de originele overeenkomsten zijn uitgewisseld die in december 2015 tussen de SLM en Lufthansa zijn gesloten. Hiermee is er meer inhoud gegeven aan de samenwerking tussen de SLM en Lufthansa Technik, zegt de SLM in een persbericht. Benadrukt wordt dat de veiligheid hoog in het vaandel wordt gehouden.

De A340-300 heeft vanaf haar intrede in de SLM-vloot geen onoverkomelijke operationele problemen ondervonden. Vliegtuigen worden volgens een programma onderhouden, dat door de Luchtvaart autoriteit, CASAS, en door de eigenaar moet zijn goedgekeurd. Het onderhoud van vliegtuigen betreft zowel 'light' Maintenance checks (Transit checks, daily checks, A-checks, weekly checks) alsook verschillende 'heavy' checks (C-checks, D-checks).

De nieuwe aanwinst van de SLM de A340/300 die in december 2015 op de Mid-Atlantische route is ingezet, heeft conform het onderhoudshandboek de eerste A-check achter de rug. Deze is in de periode 15 t/m 21 februari succesvol
uitgevoerd door het in België gevestigde gerenommeerd Duits bedrijf Lufthansa
Technik.

De A-checks van de B737 vloot van de SLM, waarmee de regionale route wordt onderhouden, worden uitgevoerd door het Amerikaanse bedrijf Avocet, gevestigd in Sanford, Orlando/Florida. Van 18 t/m 23 februari heeft een van de B737-300 vliegtuigen (PZTCO) een A-check ondergaan. De PZ-TCN zal deze onderhoudsbeurt
van 3 maart t/m 5 maart ondergaan.
De SLM deelt mee dat voor zowel de Mid-Atlantische als de regionale vloot een vastgesteld en goedgekeurd onderhoudsprogramma, conform nationale en internationale luchtvaart- en veiligheidsregels.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May