VP: Verhoging toeristenkaart wordt nog niet teruggedraaid
01 Mar 2016, 15:06
foto
Vicepresident Ashwin Adhin


Vicepresident Ashwin Adhin heeft aan Henry Leter van SRS zojuist gezegd dat voor de komende drie maanden de verhoging van de toeristenkaart zo zal blijven. Er komt een evaluatie. De toeristenkaart is van 20 naar 90 euro verhoogd. In De Nationale Assemblee heeft Melvin Bouva namens de NDP-fractie gevraagd om de verhoging in heroverweging te nemen. Deze mening is ook de oppositie toegedaan. Gevraagd is om deze zaak terug te draaien.

In De Nationale Assemblee beloofde de coördinator van de regering, Soewarto Moestadja, dat vandaag het college antwoord krijgt over deze kwestie. Hij haalde gisteren aan dat in de regeringsvergadering de verhoging van de toeristenkaart aan de orde is gekomen. Moestadja zei aan het college dat het niet aan hem is om het antwoord te geven.

Terwijl De Nationale Assemblee wacht op antwoord, vertelde de vicepresident in 'Bakana Tori' dat de verhoging wordt gehandhaafd voorlopig.
In hetzelfde programma zei Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons dat gevraagd is aan de regering om de zaak in heroverweging te nemen. Simons zei dat de regering later in de vergadering antwoord zal geven. Minister Niermala Badrising heeft haar Braziliaanse collega op bezoek. Zij zal niet aanwezig zijn, maar verwacht wordt dat haar vervanger minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme antwoordt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May