Stroomvoorziening binnenland komt weer op gang
01 Mar 2016, 02:27
foto
Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. (Beeld: DNA)


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) deelde in De Nationale Assemblee maandag mee dat door een betalingsachterstand, dorpen in het binnenland niet beschikken over elektriciteit. Hij verwacht dat uiterlijk woensdag weer brandstof geleverd zal worden, waardoor de ongewenste situatie tot het verleden zal behoren.

Assembleelid Erwin Linga (NDP) had gevraagd aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons of hij aan het begin van de vergadering deze kwestie onder de aandacht van de regering kon brengen, voordat de Elektriciteitswet behandeld zou worden. Linga zei dat dorpen in Sipaliwini maanden in het donker zijn, omdat er geen brandstof geleverd is. Hij sprak de hoop uit dat de regering dit probleem zo snel mogelijk oplost.

Dodson zei dat ondersteuning van het Nationaal Leger is gevraagd om te helpen bij de levering van brandstof aan de dorpen. Ook defecte machines zullen worden aangepakt. De minister verwacht dat eind van het jaar of uiterlijk begin 2017 het elektriciteitsprobleem van onder andere Boven-Suriname en het Tapanahony gebied structureel opgelost wordt. Gedacht wordt aan zonne-energie en mini-waterkrachtcentrales.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May