Bouva: Verhoging toeristenkaart in heroverweging nemen
01 Mar 2016, 00:38
foto
Toeristenkaart geïntroduceerd in november 2011.


Assembleelid Melvin Bouva heeft namens de NDP-fractie maandag gevraagd aan de regering om de verhoging van de toeristenkaart van 20 naar 90 euro in heroverweging te nemen. Minister Soewarto Moestadja, die de coördinator van de regering is, deelde mee dat deze kwestie besproken is binnen het kabinet. Er komt een verklaring hierover dinsdag, door de minister van Buitenlandse Zaken.

Bouva merkte op dat de regering door de introductie van de toeristenkaart juist toerisme wilde stimuleren. De sprong naar 90 euro is te groot, stelde Bouva. Hij vraagt de regering om opnieuw ernstig te kijken naar deze situatie. De maatregel heeft voor veel kritiek gezorgd.

De VHP-waarnemend fractieleider Asiskumar Gajadien, zei dat een protest over de verhoging nodig is. Hij haalde aan dat bij de begrotingsbehandeling niks is gezegd over de verhoging van de toeristenkaart. De samenleving is hiermee verrast geworden. Hij vindt het ook oneerlijk dat Brazilianen bijvoorbeeld niet betalen voor een visum, terwijl de diaspora-gemeenschap getroffen wordt door dit besluit. Deze kwestie moet zo snel mogelijk worden teruggedraaid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May