DNA hervat behandeling elektriciteits- en energiewet
29 Feb 2016, 04:18
foto
De vergadering wordt niet meer om 11.00 uur maar om 12.30 uur gehouden.


De Nationale Assemblee (DNA) gaat vandaag om 12.30 uur verder met de behandeling van de Elektriciteitswet en de Wet Energie Autoriteit Suriname. Minister Regilio Dodson moet antwoord geven op diverse vragen die leden van De Nationale Assemblee hebben gesteld. Aanvankelijk was de vergadering uitgeschreven voor 11.00 uur.

De vaststelling van de energietarieven is een van de punten waarover er nog discussie wordt gevoerd. Ook vinden enkele Assembleeleden dat particulieren in staat moeten worden gesteld om thermische energie op te wekken. De private sector mag hernieuwbare energie opwekken.

Binnen De Nationale Assemblee is er consensus over dat de distributie van energie in handen van de Staat moet blijven. Het gaat om een strategische positie die niet uit handen gegeven mag worden.

De commissie die de ontwerpwet had voorbereid voor openbare behandeling, stond onder leiding van Rabin Parmessar. Hij heeft intussen het lidmaatschap van De Nationale Assemblee verruild voor de functie van directeur bij de Energie Bedrijven Suriname. Hij had graag de ontwerpwetten willen afronden, maar dat is niet gelukt. Het is onduidelijk of er een nieuwe commissie van rapporteurs nodig is, aangezien de behandeling van de ontwerpwet in afrondende fase is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May